Nyheter från SF

– Vi skall skapa Europas modernaste fritidsgård, säger ordförande Alen Kaljaca. De är nu en del av D.O.I.T. som är ett samarbete mellan RF-SISU Skåne, Rädda Barnen, och skolor i områden i Malmö där föreningsidrotten inte alltid är närvarande.

Årets Florman-stipendiater är konstflygaren Sofia Lindberg samt skärmflygarna Emma Callerström och Kajsa Elfström.

Lördag den 10 april visade sig vädret vara perfekt för hastighetsflygningar i Skåne. Landslagspiloterna tävlandes för Ljungbyheds Flygklubb Jim Acketoft ihop med Wilhelm Wendt flög en bana på 30 mil, med en medelhastighet av 159 km/t.

För Lars-Göran Arvidsson har mycket i livet handlat om flygning, och helst sådan som sker uppochner. Nu tilldelas han Flygsportförbundets förtjänstmedalj i guld för sina insatser för konstflyget både i Sverige och internationellt.

Fram till sista maj 2021 har vi vårkampanj på våra profilkläder, så långt lagret räcker!

Det är just nu inte lämpligt att arrangera tävlingar, sanktioner är därför indragna till 26 juni. Vi skall inte heller, i rådande situationen, arrangera sammankomster i lägerform. Vi behöver även vara försiktiga med den ordinarie klubbverksamheten.

Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) kunde mellan den 1 oktober 2020 och 31 januari 2021 söka ett verksamhetsstöd för den målgruppen. 82 flygsportföreningar beviljades stöd på 1,1 mkr av totalt 24 mkr.

Oscar Nilsson, Victor Bergelin och Maja Vesterberg, så heter de tre flygsportare som utsetts att ingå i Flygsportförbundets talangprogram. Tillsammans får de dela på 100 000 kronor.

Oscar Nilsson får 25 000 till sin droneracing

(2021-03-23 11:57)
Oscar Nilsson är en 21-årig egenföretagare från Malmö som tävlar i droneracing och har en klar målbild: – Jag siktar på att bli världsmästare i seniorklassen, som nu får 25 000 kronor från Svenska Flygsportförbundets talangprogram.

Victor Bergelin en av talangerna i FSF:s elitsatsning

(2021-03-23 11:56)
Victor Bergelin, Åre Skärm och Drakflygklubb, får 25 000 kronor för att kunna utveckla sin flygning. – Det ger mig en möjlighet att köpa en snabbare skärm inför sommarens tävlingar.

Maja Vesterberg är med i FSF:s talangprogram

(2021-03-23 11:44)
Maja Vesterberg har utsetts till att delta i Svenska Flygsportsförbundets talangprogram, och får nu ett ekonomiskt stöd på 50 000 kronor. – Nu kan jag fokusera på att flyga hela sommaren, säger Maja som satsar stenhårt på wingsuitflygning.

Ballongflygaren Per får FSF:s guldmedalj

(2021-03-22 14:09)
Per Helmerson har varit engagerad inom ballongflyget i 45 år och är fortfarande i högsta grad aktiv. Nu har han tilldelats Flygsportförbundets förtjänstmedalj i guld.

Förbundsstämman avslutad

(2021-02-27 19:54)
Förbundsstämman avslutades i samförstånd. Protokoll kommer publiceras när det är klart. Styrelsen blev omvald bortsett från L-G Arvidsson, som valt att avgå, han ersätts av Bengt Pettersson.

"Mr Ottsjö" får förbundets guldmedalj

(2021-02-27 19:43)
Lennart Zetterström har under många år varit engagerad i Ottsjölägret och får nu FSF:s förtjänstmedalj i guld. Men han flög inte så mycket själv. – Men jag gladdes med alla som fick sina diamanthöjder. Jag är mer en administratör med flygarhjärta.

Förbundets 88:e guldmedalj till Jan Balkedal

(2021-02-22 19:55)
Jan Balkedal har en lång karriär inom ballongflyget med VM- och EM-meriter. Han har också varit verksam som funktionär och PR-man för sporten. – En av mina bästa upplevelser var när jag flög ballongen vid inspelningen av Ingenjör Andrées luftfärd.

Fler

Postadress: